Truckracing – tungt och snabbt

Truckracing – tungt och snabbt

Truck som susar förbi

Om man tycker om fart men samtidigt har sin förkärlek för tunga lastbilar är truckracing en perfekt sport. Här ser man tunga ekipage tävla på en racingbana. De kör efter vanliga racingregler. En av de saker som skiljer truckracing från vanlig motorsport är dock att alla lastbilar har en maxhastighet på 160 kilometer i timmen. Dessutom har man vatten som sprutas på bromsarna när det är dags för inbromsning. Detta gör man för att kyla dessa och för att de inte ska bli överhettade. Det är SBF som anordnas truckracing i Sverige idag. Internationellt är det istället FIA som står för att anordna de olika tävlingarna. Sporten är stor både i Sverige och internationellt och är en mycket spännande motorsport.

Motorsport är dyrt

Truck på motorvägFör att man ska ha råd att syssla med truckracing så krävs det att man har en bra ekonomisk situation. Det är nämligen alltid dyrt att syssla med motorsport men truckracing är ofta desto dyrare. För att få en bättre ekonomi kan du som exempel samla lån för att i slutändan betala mindre per månad och dessutom få en lägre ränta. Detta är en bra lösning om man har många smålån som man går och betalar på. Genom att välja att samla dina lån kommer du att få en bättre personlig ekonomi och kan lägga mer pengar på att syssla med truckracing.

Är du intresserad av sporten?

När du är intresserad av truckracing finns det mycket information att hämta online. på Svensk bilsports hemsida kan du läsa mer om truckracing och hur du gör för att komma igång med detta. Det krävs givetvis att du har ett stort intresse för sporten och det krävs även att du har behörighet för att köra lastbil. Man framför nämligen så pass stora fordon i truckracing att det kan gå riktigt illa om man är en oförsiktig förare.