Så blir du en bra racerförare

Så blir du en bra racerförare

Det finns en rad olika bilsporter att ha som intresse och tävla i. Bilsport är en gren inom motorsport och bilsport består av två delar: racing och rally. Racing är en tävlingsform som sker på en asfalterad bana där du kappkör med andra racingbilar. Till racing hör bilspeedway, isracing, formelbilar, sportvagnar och standardvagnar. Racingtävlingar i Sverige organiseras genom Svenska Bilsportförbundet. När du ska tävla i racing finns det en rad olika saker att tänka på. Bland annat måste alla fordon du äger ha en trafikförsäkring. En trafikförsäkring ger dig eller andra inblandade i en olycka ersättning om något mot förmodan skulle hända. Det är viktigt för allas skull att alla svenska bilar har en trafikförsäkring. Om du skulle orsaka en trafikolycka är det din trafikförsäkring som täcker skadorna som uppkommer i samband med olyckan.

Licens och personlig utrustning

Förutom en trafikförsäkring kan du behöva andra försäkringar när du ska tävla. I racing kan både kvinnor och män delta, alla tävlar på samma villkor. En junior som vill tävla i racing kan medverka i standardvagnsracing och i vissa formelbilklasser som är från 15 år och uppåt. Att köra bil på bana är verkligen roligt och att tävla är ännu roligare eftersom det medför en extra spänning. Förutom att ha en bil när du ska tävla i racing behöver du även ha en godkänd licens samt bra personlig utrusning.

Hitta drivkraften

Eftersom det kostar en hel del att tävla inom racing är frågan om ekonomi viktig. Du behöver helt enkelt ha de ekonomiska förutsättningarna på plats för att kunna utvecklas och bli en bra racerförare, det är en fördel att ha någon form av sponsor när du ska tävla i racing. Du behöver ha förutsättningarna för att kunna satsa fullt ut på sporten om du vill bli riktigt bra. Det är även en stor fördel att du tycker att det är roligt. Att ha kul är en bra drivkraft för att kunna bli bra på något. Du kommer behöva lägga ner mycket tid på att köra och då är det en enorm fördel att du har en stark drivkraft som gör att du fortsätter även när det känns tungt. När du ska bli bra inom racing är erfarenhet något som kommer göra dig till en bra racerförare. Öva mycket och tävla i många tävlingar för att bygga upp erfarenhet. Att hitta en mentor kan vara en fördel, av en mentor kan du få ovärderlig kunskap om hur du ska lyckas bli en riktigt bra förare.